UDRUŽENJE „ARTA“

Podrška socijalno ugroženima u Bijeljini

Za članove često organiziraju edukacije

Udruženje ima 105 aktivnih članova. Lj. Ljubojević

Piše: Lj. Lj. / Avaz.ba

14.8.2020

Bijeljinsko Humanitarno udruženje žena „ARTA“ već dvije decenije organizira brojne aktivnosti sa socijalno-ugroženim korisnicima i osobama sa invaliditetom, vrši edukaciju članstva za brojne vještine, kao što je pletenje, šivenje, izrada ukrasnih predmeta i crteža, informatika, sportske aktivnosti, priprema scenskih nastupa i socijalna inkluzija.

- Udruženje ima 105 aktivnih članova i više od  500 povremenih korisnika za koje organiziramo besplatnu ishranu, obuku i humanitarnu pomoć, do njihovog osamostaljivanja kao ravnopravnih članova društvene zajednice - kaže Radmila Simić, predsjednica.

Brojne aktivnosti. Lj. Ljubojević

Postali su prepoznatljivi i po saradnji s koalicijama za zaštitu prava osoba sa invaliditetom i toleranciju, a osim lokalnih projekata realizuje i devetomjesečni projekt  „Zajedno do napretka“  uz podršku Gradske uprave i UNDP-a BiH, sa pet različitih obuka korisnika, tri interaktivne radionice, izletom, izložbom, predavanjima i sportskim sadržajima.

- Tokom marta, prije proglašenja epidemije, imali smo zapaženo stručno predavanje, u saradnji sa Epidemiološkom službom Doma zdravlja u Bijeljini, o preventivi zaraznih bolesti i virusa korona, što je doprinijelo da niko od naših korisnika nije evidentiran sa ovim opakim oboljenjem. Takođe smo organizirali podjelu dezinfekcionih sredstava i paketa korisnicima -  kaže Simić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.