U BOSANSKOJ GRADIŠCI

Učiteljice prikupile i podijelile knjige i slatkiše za učenike

Želimo motivirati djecu pred početak školske godine, navela je Međedović-Kodić

Piše: B. G. / Avaz.ba

17.8.2020

Obradovani osnovci. B. Grgić

Aleksandra Međedović-Kodić i Slađana Šinik, nastavnice razredne nastave iz OŠ “Danilo Borković” iz Bosanske Gradiške, prikupile su i podijelile zanimljive poklone za 41 osnovca iz tri područne škole. Riječ je o paketima u kojima su knjige, školske lektire, časopisi, didaktički materijal i slatkiši, a podijeljeni su učenicima područnih škola u selima Mašići, Šimalovska i Bukvik.

- Želimo motivirati djecu pred početak školske godine, s obzirom na to da su u toku pandemije koronavirusa i obustave nastave manje čitali. Prikupile smo knjige iz programa školske lektire, časopise  i didaktički materijal - navela je Međedović-Kodić.

Šinik je rekla da su se za ovakvu akciju odlučili zato što su prošlu školsku godinu završili na neobičan način, uz online nastavu.

- Ovakav vid nastave bio je težak za nastavnike, učenike i roditelje i nadam se da ćemo novu školsku godinu početi u učionicama - istakla je Šinik.

Akciju su podržali i roditelji i učenici sve tri područne škole.


- Jedva čekam da se ponovo vratim u učionicu. Zaželio sam se drugova i igre, ali i matematike - rekao je desetogodišnji Robert Sarajlić iz Šimalovske.


Novo Milanović, predsjednik Savjeta MZ Cerovljani, đacima je poklonio sveske za sve predmete.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.