NA LICU MJESTA

Na "Trebinje Vertikal- Trka u kamenu" učestvuje 200 takmičara

Cilj je na vrhu planine Leotar

Piše: P. Mucović / Avaz.ba

12.9.2020

Učesnici krenuli poznatom rutom do cilja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Trka "Trebinje Vertikal- Trka u kamenu" održava se danas u Trebinju, a u organizaciji Planinarskog Društva “Vučji zub”. Oko 200 takmičara krenulo je sa starta, kao i predhodnih godina, kod Arslanagića mosta sa obale rijeke Trebišnjice, a cilj trke ja na vrhu planine Leotar. 

Radi se o jednoj od disciplina u tzv. nebeskom trčanju – Vertikalni kilometar trke sa 1.000 metara ukupnog vertikalnog uspona preko različitog terena sa značajnim nagibom, ali koje ne prelaze dužinu od pet kilometara uz dozvoljeno odstupanje od 5 posto.  

Prema riječima Igora Škere, predsjednika PD “Vučji zub”, trka je bila planirana za mart , ali se zbog panedmije virus korona održava tek sada.

- Za trku je bilo prijavljeno oko 300 takmičara, međutim, kao što vidite na startu nas ima negdje oko 200. Učesnici su iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona, dok takmičari iz nekih zemalja svijeta koji su trebali doći nažalost nisu mogli, zbog poznate situacije sa koronavirusom - istakao je Škero i dodao da se nada da će sve proći u najboljem redu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.