NA BAZENIMA U TREBINJU

Završena sezona kupanja

Rekordna posjeta u posljednjih 30 godina

Zabilježena velika posjećenost. P. Mucović

Piše: P. M. / Avaz.ba

23.9.2020

Sa prvim danom kalendarske jeseni, na trebinjskom Olimpijskom bazenu „Banje“ i gradskom kupalištu „Bregovi“, završena je sezona kupanja, koja je ove, za razliku od prethodnih godina, produžena dvadesetak dana.

Prema riječima Zorana Čučkovića, direktora JU ”Bazeni”, produžavanju sezone pogodovale su visoke temperature u septembru, ali i bolji uvjeti na kupalištima.

- Na Olimpijskom bazenu sezona je bila najbolja u posljednjih 30 godina. Ovo je prvi put da se moglo plivati skoro do kraja septembra. Sve što nije bilo urađeno posljednje dvije decenije je urađeno pred ovu ljetnu sezonu. Pokazalo se da je zaživjelo i noćno kupanje, koje ćemo još unaprijediti naredne godine - istakao je Čučković.

Čučković: Bolji uvjeti. Avaz

Naglašava da je prema njihovim podacima i gradsko kupalište „Bregovi“ zabilježilo rekordne posjete svih 62 dana ljetne sezone.

- Zahvalni smo Hidroelektranama na Trebišnjici koje su nam pomogle da se kupalište sredi i uredi korito bazena. Pokazalo se da je vrijedilo ulaganje u gradsko kupalište, ali se još neke stvari moraju uraditi za narednu sezonu. Napravili smo mini studiju koju ćemo predočiti HET-u, da nam pomognu u daljim ulaganjima u ovo kupalište - naveo je Čučković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.