RACIJE MUP-A RS

Nepoštivanje zdravstvenih propisa: U kafiću u Mrkonjić-Gradu zatečeno 270 gostiju

Prilikom kontrole ugostiteljskog objekta u Prijedoru zatečeno je 112 osoba, a u ugostiteljskom objektu u Tesliću 146 oosba

Vlasnici nisu poštovali mjere. Ilustracija

A. Ka. / Srna

5.10.2020

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) su prilikom kontrola ugostiteljskih objekata tokom vikenda evidentirali šest krivičnih djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije koronavirusa. 

Racijom u tri banjalučka ugostiteljska objekta u subotu, 3. oktobra, zatečeno je 120, 170 i 132 osobe, a u kafe-klubu u Mrkonjić-Gradu 270 gostiju.

Prilikom kontrole ugostiteljskog objekta u Prijedoru zatečeno je 112 osoba, a u ugostiteljskom objektu u Tesliću 146 oosba, saopćeno je iz MUP-a RS.

U svim ovim slučajevima tužioci nadležnih okružnih tužilaštava su se izjasnili da je riječ o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

MUP RS poziva građane da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi.

Policija će, s ciljem zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS, nastaviti sa sprovođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti, navodi se u saopćenju MUP-a RS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.