TREBINJE

Lučić razgovarao sa Ćurićem

Izgradnja zgrade za izbjegla i raseljena lica, jedan je od najvažnijih zajedničkih projekata ministarstva i grada Trebinja za zatvaranje kolektivnih centara

Sa današnjeg sastanka. P. Mucović

Piše: P. Mucović

8.10.2020

Miloš Lučić, Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Bosne i Hercegovine, razgovarao je u Trebinju sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem o završetku izgradnje zgrade za izbjegla i raseljena lica u ovom gradu, gdje će biti smješteno 48 porodica, te elektrifikaciji sela u opštini Ravno. 

Prema riječima ministra Lučića, izgradnja zgrade za izbjegla i raseljena lica, jedan je od najvažnijih zajedničkih projekata ministarstva i grada Trebinja za zatvaranje kolektivnih centara, u okviru projekta CEB 2.

- U narednom periodu 48 porodica nakon 25 godina će dobiti svoj novi krov nad glavom, što me izuzetno raduje, jer će se konačno zatvoriti kolektivni centri na području Trebinja - istakao je ministar Lučić.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić naveo je da je projekat CEB 2 u završnoj fazi, a krajnji cilj je da se zatvore kolektivni centri, a izbjegla i raseljena lica dobiju prostor koji zaslužuju.

- Grad Trebinje nije nadležan za izvođenje radova na ovom objektu, već nadležno ministarstvo, pa ne znamo tačno kada će biti sve završeno, ali što se tiče pristupne ulice, čija je izgradnja u našoj nadložnosti, biće završena u narednih mjesec dana - naglasio je gradonačelnik Ćurić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.