BOSANSKA GRADIŠKA

Muftija Nusret ef. Abdibegović obišao mektebe

Veoma sam zahvalan roditeljima koji vode veliku brigu o djeci i povjeravaju nama da ih podučavamo, rekao je ef. Abdibegović

B. Grgić

Muftija Abdibegović danas s imamima u Bosanskoj Gradišci

Foto: B. Grgić


Mektebi i mektepska pouka organizirani su u Bosanskoj Gradišci na visokom nivou. Ovo je zaključeno prilikom posjete i kontrole mektepskog rada muftije banjalučkog Nusreta efendije Abdibegovića. Muftija je prvo obišao mekteb u Obradovcu i Tekiji, a potom i u Dubravama, Rovinama i Liskovcu.

- Poseban akcent smo stavili na kontrolu provođenja epidemioloških mjera naših imama, roditelja i djece. Ovo je prilika da vodimo brigu o intelektualnom, mentalnom, duhovnom i fizičkom zdravlju naše djece. Veoma sam zahvalan roditeljima koji vode veliku brigu o djeci i povjeravaju nama da ih podučavamo - rekao je muftija Abdibegović.

Nusret ef. Abdibegović dodao je da je pitanje kakvu ćemo imati buduću generaciju u vjerskom pogledu upravo u načinu organiziranja mektepske pouke. Muftija smatra da je spoj imama i roditelja u podizanju i oplemenjivanju djece od velikog značaja.

  • Dolazak djece u mekteb

    Dolazak djece u mekteb

    Foto: B. Grgić


- Imami na području ovoga medžlisa su veoma vrijedni i odgovorni, posebno sam zahvalan glavnom imamu Zejnilu ef. Latifoviću, koji je i odličan organizator svih aktivnosti koje se provode. Danas smo razgovarali i o provođenju aktivnosti u mjesecu rebiul-evelu s obzirom na stanje i mjere u vezi s pandemijom koronavirusa - rekao je ef. Abdibegović.

Osim s imamima i roditeljima, muftija Abdibegović razgovarao je i sa djecom, polaznicima mekteba, što je upotpunilo kompletnu sliku o stanju u ovoj oblasti na području Medžlisa Islamske zajednice Bosanska Gradiška.

Ef. Abdibegović smatra da je velika prednost što su imami na području ovog medžlisa veoma mladi i energični ljudi.

- To je prednost i izazov. Oni su mladi, a mi smo tu da im utaknemo svoje iskustvo. Onda su svi u prednosti, i ova djeca u mektebu i vjernici i cjelokupna zajednica - rekao je muftija Abdibegović.

Više o temi Bosanska Gradiška

U BOSANSKOJ GRADIŠCI
Sajam meda „Zdravomed“
BOSANSKA GRADIŠKA
Uhapšen diler, pronađeni marihuana i spid
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na