NAJNOVIJI PODACI

U Republici Srpskoj 437 novih slučajeva, preminulo pet osoba

Testirano 1.057 uzoraka

Pet smtnih slučajeva. Ilustracija

A. Ka. / Nezavisne novine

23.10.2020

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 1.057 laboratorijskih uzoraka, koronavirus potvrđen je kod 437 osoba u RS. 

Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, kazao je da je u protekla 24 časa prijavljeno pet smrtnih slučajeva. Po jedna osoba je iz Banja Luke i Milića, a tri su iz Zvornika. 

Zeljković je rekao da je potrebno rigorozno prostupiti u određenim segemntima.

- Ovaj broj prati i više urađenih testiranja. U svim domovima zdravlja imamo veći broj pacijenata koji se javljaju sa simptomima. Tu ćemo izvršiti reviziju, da bi sistem bio što efikasniji - rekao je Zeljković.

Kaže da u ovom trenutku vide da jedan segment građana ne želi da se pridržava mjera. 

- Najmlađa osoba koja se trenutno nalazi na respiratoru ima 31 godinu, to pokazuje da virus može da pogodi bilo koga. Također, osoba koja je socijalno aktivna, ima određene simptome, apelujemo, nemojte hodati, nemojte ići na posao, dok ne utvrdimo razlog vaših simptoma - rekao je Zeljković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.