TREBINJE

U slučaju potrebe Dom učenika i Studenski dom bit će pretvoreni u Covid bolnicu

Nadam se da ćemo od nadležnih ministarstava dobiti potrebna odobrenja - naglasio je Mirko Ćurić

P. Mucović

Mirko Ćurić

Foto: P. Mucović


Povodom novonastale situacije sa Covidom 19 gdje je u Trebinju zabilježeno novih 49 slučajeva za protekla 24 sata, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je rekao da situacija na trebinjskom covid odjeljenju nije alarmantna, ali se moraju preduzeti određeni koraci u slučaju pogoršanja i zato su neki objekti u Trebinju spremni da budu pretvoreni u covid bolnice. 

- Svjedoci smo da je određen broj objekata u Trebinju i ranije bio namijenjen za pacijente pozitivne na koronavirus. Nadam se da ćemo od nadležnih ministarstava dobiti potrebna odobrenja - naglasio je Ćurić i dodao da će u slučaju potrebe, u covid bolnicu biti pretvoreni Studentski dom i Dom učenika u Trebinju.

Ćurić je naveo da je povećan i broj testiranih osoba koje se javljaju sa simptomima.

- Naš cilj je da u narednom periodu iznađemo rješenje da svi ljudi kojima je potrebna medicinska pomoć to imaju - istakao Ćurić i dodao da zaposleni u trebinjskoj Gradskoj upravi, kojima to dozvoljava priroda posla, rade od kuće te pozvao sva preduzeća da tako postupe.

Ćurić je pozvao sve političke partije u Trebinju da obustave okupljanja vezana za trenutnu političku kampanju kao sve građane da poštuju preporučene epidemiološke mjere.

Republika Srpska
Dva učenika iz Trebinja zaražena koronavirusom
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na