POTVRĐENO

Trenutno zaraženo 100 pripadnika MUP-a RS

Do sada je više od 250 pripadnika MUP-a bilo zaraženo, što i nije veliki broj, jer MUP ima 7.500 pripadnika - izjavio je Dragan Lukač

A. Ka. / Srna

Dragan Lukač

Foto: Agencije


Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je večeras da je trenutno 100 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) zaraženo koronavirusom, ali da niko od njih nema težu kličničku sliku. 

- Pripadnici policije izloženi su riziku da budu zaraženi koronavirusom. Do sada je više od 250 pripadnika MUP-a bilo zaraženo, što i nije veliki broj, jer MUP ima 7.500 pripadnika - izjavio je Lukač.

Govoreći o situaciji vezanoj za pandemiju koronavirusa, on je rekao da za sada niko sa sigurnošću ne može reći šta će biti u budućnosti, s obzirom da se i u svijetu kalkuliše šta je koronavirus i šta će on donijeti i da je do sada već donio mnogo neočekivanih problema.

- Vrlo je teško predvidjeti šta nas čeka u budućnosti. Pretpostavljali smo da će dolaskom hladnijeg vremena doći do pogoršanja situacije i upravo to nam se dešava da iz dana u dan imamo povećanja broja zaraženih - dodao je Lukač.

On je istakao i da u borbi protiv ove pandemije treba biti spreman i na radikalne metode i na eventualno uvođenje policijskog sata, izražavajući nadu da se neće morati raditi u potpunosti takve stvari.

Više o temi Dragan Lukač

UOČI POSJETE LAVROVA
Lukač: Angažovani svi kapaciteti MUP-a RS
KOMENTAR DANA
Sto puta ponovljena laž
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na