TREBINJE

Proširuju kapacitete Covid odjeljenja

Dobit će se 80 novih kreveta

Sa današnje press konferencije. P. Mucović

Piše: P. Mucović

2.11.2020

Situacija na Covid odjeljenju bolnice u Trebinju je već nekoliko dana alarmantna i zato smo se pripremili da 60 posto kapaciteta bolnice pretvorimo u Covid odjeljenja. Do sutra ćemo biti spremni za prijem novih pacijenata u centralnom bloku bolnice i to na odjeljenjima hirurgija, interno, urologija, pedijatrija i očno odjeljenje. Proširenjem ovih kapaciteta dobit ćemo još oko 80 kreveta - rekao je na današnjoj pres konferenciji gradskog Štaba za vanredne situacije dr. Stanko Buha, pomoćnik direktora za medicinska pitanja bolnice Trebinje.

Ne fali lijekova

Prema njegovim riječima, na ovaj način dvije trećine kapaciteta bolnice bit će pretvoreno u Covid odjeljenja. Buha ističe da je problem i što u bolnici već ima zaraženog kadra i kadra u izolaciji i da je rendgen oboljenje već prepolovljeno. Buha kaže da su bolničke ekipe obučene i da ne fali lijekova, ali da nedostaje medicinske opreme koju očekuje krajem sedmice.  

Sa današnjeg sastanka. P. Mucović

- Nećemo donositi nove mjere, ali ćemo insistirati na postojećim i strogom poštovanju donesenih preporuka. Prioritet nam je zdravlje građana, ali ne smijemo dozvoliti ni da se privreda ugasi - naglasio je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

On je poručio da će kažnjavanje biti intenzivnije za sve one koji krše propisane mjere.

Testiraju i do 100 ljudi

Direktor Doma zdravlja Branka Drašković rekla je da se sa simptomima korone u posljednjih desetak dana testira oko 80 ljudi, a ponekad i do 100 ljudi i u narednom periodu se očekuje pad broja oboljelih.  

Svi građani, dodaje, treba da imaju povjerenje u sve medicinske radnike, koji ulažu nadljudske napore da pregledaju sve pacijente.

- Niko nije ostao nezbrinut. Zbrinjavaju se i svi drugi pacijenti koji nemaju koronavirus, već neke druge bolesti. Radimo u dvije respiratorne ambulante – zaključila je Drašković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.