TREBINJE

U naselju Gorica uskoro žandarmerijska stanica

Ministar Lukač je istakao da je smanjenjen broj krivičnih djela opšteg kriminaliteta na području koje operativno pokriva PU Trebinje za osam posto u ovoj godini

Lukač i Ćurić. P. Mucović

Piše: P. Mucović

3.11.2020

U radnoj posjeti Trebinju boravio je Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač koji je posjetio PU Trebinje te se sastao sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem.  

Nakon sastanka je rečeno da će Trebinje naredne godine dobiti žandarmerijsku stanicu u najbrojnijem naselju Gorica, a gradnju ovog objekta usporila je pandemija koronavirusa.

Preusmjerili novac

Prema riječima ministra Lukača, zbog pandemije koronavirusa u ovoj godini morali su da preusmjere novac na neke druge projekte, a vrijednost objekta žandarmerije u Trebinju, prema prvim procjenama, je preko 500.000 KM. 

Ministar Lukač je istakao da je smanjenjen broj krivičnih djela opšteg kriminaliteta na području koje operativno pokriva PU Trebinje za osam posto u ovoj godini, kao i da nije bilo teških krivičnih djela, a sve što se dogodilo u pokušaju je rasvjetljeno.

- Video nadzor, koji je uspostavljen prije dvije godine, dobro funkcioniše, a 60 instalisanih kamera je doprinijelo razrješenju mnogih krivičnih djela i prekršaja. Potpisat ćemo i novi sporazum o postavljanju tzv. „pametnih kamera“, naglasio je ministra Lukač.

Gradonačelnik Mirko Ćurić je rekao da je gradska uprava odredila lokaciju, kao i da će novac za troškove uređenja zemljišta i rente biti izdvojen iz gradskog budžeta.

Zaštiti zdravlje ljudi

Ministar Lukač, koji je i zamjenik komandanta Kriznog štaba za vanredne situacije, je naveo da Kruznii štab za vanredne situacije preduzima i dalje sve mjere da se zaštiti zdravlje ljudi, ali i da se održi ekonomija u RS.  

- Uspjeli smo održati ekonomiju na zadovoljavajućem nivou, penzije i plate se isplaćuju redovno, to ćemo, svakako, zadržati do kraja godine, a preduzimamo sve mjere da tako bude i naredne godine - zaključio je Lukač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.