KULTURNI CENTAR SREBRENICA

Izložene fotografije 11 bh. heroina

Ni u jednoj priči ove žene ne govore o mržnji, nego o pomirenju, miru, toleranciji

Izložba se može pogledati do polovine mjeseca. S. Smajlović

Piše: S. Sm.

4.11.2020

U organizaciji Udruženja „Snaga žene“ iz Tuzle i „Viva žene“ iz Njemačke, jučer je u Kulturnom centru Srebrenica otvorena izložba fotografija i priča 11 bh. heroina svih nacionalnosti autorice Kornelije Zuhan (Corneli Suhan) iz Njemačke, pod motom „Žive smo“.

- Ova izložba predstavlja žene iz cijele BiH koje su preživjele rat i koje su uključene u aktivnosti „Snaga žene“ i „Zelena mreža“, a koja govori o njihovim stradanjima i snovima za budućnost - kazala je Branka Antić-Štauber, predsjednica Udruženja „Snaga žene“ iz Tuzle.

S otvorenja. S. Smajlović

Pored fotografija velikog formata stoje priče žena koje govore o svojoj prošlosti prije i tokom rata i boljoj budućnosti. Ni u jednoj priči ove žene ne govore o mržnji, nego o pomirenju, miru, toleranciji. One s fotografija nakon preživjele torture poručuju „Žive smo“ i nikoga ne mrze, ali sanjaju o miru i slozi, boljoj budućnosti u kojoj mogu dostojanstveno umrijeti.

    

Ova izložba ostaje otvorena do polovine ovoga mjeseca, a nakon toga bit će predstavljena i u drugim gradovima širom BiH i Evrope.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.