GRADSKA IZBORNA KOMISIJA

U Bijeljini prebrojano 39.633 važećih glasova

Nezavisni kandidat Boban Lazić osvojio 5.089 glasova, Ljubiša Petrović (SDS – PDP) osvojio je 20.890 glasova, dok je Mićo Mićić (Zajedno za Semberiju i Srpsku) osvojio 17.821 glas

Piše: Lj. Lj.

16.11.2020

Ponovo će brojati glasove. Lj. Ljubojević

Predsjednik komisije Dijana Savić Božić Bijeljina pojedinačno je danas medijima prezentovala preliminarne rezultate, odnosno osvojene glasove političkih subjekata, nakon pobrojanih 39.633 važećih glasova, odnosno nakon ukupno pobrojanih 41.617 glasačkih listića.  

Što se tiče preliminarnih rezultata za gradonačelnika u Bijeljini, Dijana Savić Božić je saopćila da je, prema preliminarnim rezultatima, nezavisni kandidat Boban Lazić osvojio 5.089 glasova, Ljubiša Petrović (SDS – PDP) osvojio je 20.890 glasova, dok je Mićo Mićić (Zajedno za Semberiju i Srpsku) osvojio 17.821 glas.

- Iz razlike pomenutih brojki vidite da rezultati izbora nisu konačni. Lokalni izbori su jednostavniji od opštih izbora. Ipak, imamo praksu da nam je prva vreća došla oko 24 sata, u ponoć, dok je posljednja vreća stigla jutros u 6:45 sati. To možemo podvesti pod nerad ili nepoštovanje. Zbog toga je oko dvije hiljade ljudi sinoć od 19 sati čekalo da nam stignu sve vreće kako bismo mogli normalno raditi. Nijednu primjedbu nismo dobili na rad Gradske izborne komisije. Problema na biračkim mjestima nije bilo i sve je proteklo onako kako smo i očekivali. Danas moramo otvoriti neke vreće i ponovo brojati glasove na određenim glasačkim mjestima. To je procedura koja je strogo propisana zakonom. Postupili smo u skladu sa zakonom, izdvojili smo četiri tima koji će ponovo brojati vreće na nekim biračkim mjestima. Pozvali smo sve političke subjekte i posmatrače da prisustvuju ovom brojanju – kaže Savić – Božić.


Ona je dodala da, što se tiče preliminarnih rezultata za gradonačelnika u Bijeljini, prema preliminarnim rezultatima, nezavisni kandidat Boban Lazić osvojio 5.089 glasova, Ljubiša Petrović (SDS – PDP) osvojio je 20.890 glasova, dok je Mićo Mićić (Zajedno za Semberiju i Srpsku) osvojio 17.821 glas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.