LOVAC IZ BRATUNCA

U čoporu vukova ubio tri krvoločne zvijeri

Kaže da je ovo jedinstven lovački podvig

S. Sm.
  • Milosavljević ustrijelio tri vuka

    Milosavljević ustrijelio tri vuka

    Foto: S. Smajlović


Zoran Milosavljević, poznati lovac Lovačkog društva „Čauš“ iz Bratunca, ovih dana se našao u delikatnoj situaciji i zahvaljujući hrabrosti, prisebnosti i lovačkoj sreći, napravio je podvig ustrijelivši tri vuka, na lokalitetu Crkvine, ispod kote Bijela Breza u bratunačkoj općini.

Boraveći u svojoj vikendici u Crkvinama, Milosavljević je, kaže, pustio kerove, računajući da će otkriti divlje svinje, koje su se namnožile i čine veliku štetu u ovim krajevima. Ubrzo je čuo lavež kerova i potrčao u tom pravcu.

- U potoku sam ugledao čopor od 15 vukova, koji su kidali i jeli kera, dok je drugi pas, uplašen trčao prema meni. Pucao sam i nastao je metež u potoku, jer su se vukovi otimali za plijen. Nakon tri ispaljena metka, čopor se razbježao, a ostala su da leže tri mrtva vuka. Pored njih je ostala glava i kičma mog psa - priča Milosavljević.

Kaže da je ovo jedinstven lovački podvig i malo je lovaca, koji su u svojoj karijeri ubili tri vuka. Raduje se lovačkom uspjehu, ali žali i za kerom, kojeg su vukovi rastrgali.

NA VRH

Podijeli članak na