SKUPILA HRABROSTI

Otvorena prva slastičarnica u Srebrenici

Dijana Bibić kaže da je 15 godina radila u jednoj firmi iz Beograda, koja se počela gasiti, bila je prinuđena da se vrati u svoj rodni grad

Dijana Bibić u svojoj radnji. S. Smajlović

Piše: S. Smajlović

14.12.2020

Kada se u srebreničkoj općini zbog slabe potražnje i nastale situacije pandemije koronavirusa, masovno zatvaraju trgovinske, zanatske i druge radnje, mlada Dijana Bibić iz Srebrenice skupila je hrabrosti i u centru grada otvorila prvu slastičarnicu. 

Kaže da je 15 godina radila u jednoj firmi iz Beograda, koja se počela gasiti, bila je prinuđena da se vrati u svoj rodni grad.

- S obzirom da sam ugostiteljske struke, odlučila sam se posvetiti svom pozivu. U dio opreme i repromaterijala uložila sam oko 2.000 maraka. Od općine Srebrenica očekujem pomoć za posticaj malim preduzećima. Ta sredstva uložit ću u opremu i nabavku sitnog inventara - kazala je Bibić.


Na proljeće, pored radnje, kaže planira urediti malu ljetnu baštu, povećati asortiman roba i uposliti dva radnika. Osim prodaje proizvoda u radnju raznih kolača, pica, sendviča, organizirana je i kućna dostava.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.