SREBRENICA

Povratnici Luke i Kruševog Dola pet dana bez struje

Hamo Zulanović, predsjednik Mjesne zajednice Luka, za „Avaz“ kaže da ova dva sela već pet dana nemaju struju niti mobilnu i fiksnu telefonsku vezu

N. Smajlović

Naselje Luke

Foto: S. Smajlović


Više od 120 povratnika planinskih sela Luke i Kruševog Dola, pedesetak kilometara od Srebrenice, već pet dana nemaju napajanje električnom energijom.  

Mokar i težak snijeg, koji je u petak na subotu padao na padručju srebreničke općine, prouzrokovao je kvar na dalekovodi iz pravca Rogatice, ali i onom što dovodi struju od Podravanja do ova dva planinska sela.

  • Mokar i snažan snijeg pravi probleme

    Mokar i snažan snijeg pravi probleme

    Foto: S. Smajlović


Hamo Zulanović, predsjednik Mjesne zajednice Luka, za „Avaz“ kaže da ova dva sela već pet dana nemaju struju niti mobilnu i fiksnu telefonsku vezu. Osim toga, kaže nisu zadovoljni čišćenjem puta od sela do Podravanja.

Republika Srpska
Otvorena prva slastičarnica u Srebrenici

- Ekipe su tokom vikenda radile na čišćenju puta, dužine 25 kilometara, ali su prošli samo jednom kolovoznom trako, tako da je na putu ostalo dosta snijega, što otežava normalno odvijanje saobraćaja i niko se ne usuđuje krenuti u grad, pa ni Muhamed Sinanović, koji djecu iz Luke vozi u školu Podravanje - javi nam nam je Zulanović.

Više o temi Luke

POŽAR U BIHAĆU
Migranti zapalili kuću
NA VRH

Podijeli članak na