SREBRENICA

Povratnici Luke i Kruševog Dola pet dana bez struje

Hamo Zulanović, predsjednik Mjesne zajednice Luka, za „Avaz“ kaže da ova dva sela već pet dana nemaju struju niti mobilnu i fiksnu telefonsku vezu

Naselje Luke. S. Smajlović

Piše: N. Smajlović

28.12.2020

Više od 120 povratnika planinskih sela Luke i Kruševog Dola, pedesetak kilometara od Srebrenice, već pet dana nemaju napajanje električnom energijom.  

Mokar i težak snijeg, koji je u petak na subotu padao na padručju srebreničke općine, prouzrokovao je kvar na dalekovodi iz pravca Rogatice, ali i onom što dovodi struju od Podravanja do ova dva planinska sela.


Mokar i snažan snijeg pravi probleme. S. Smajlović

Hamo Zulanović, predsjednik Mjesne zajednice Luka, za „Avaz“ kaže da ova dva sela već pet dana nemaju struju niti mobilnu i fiksnu telefonsku vezu. Osim toga, kaže nisu zadovoljni čišćenjem puta od sela do Podravanja.

- Ekipe su tokom vikenda radile na čišćenju puta, dužine 25 kilometara, ali su prošli samo jednom kolovoznom trako, tako da je na putu ostalo dosta snijega, što otežava normalno odvijanje saobraćaja i niko se ne usuđuje krenuti u grad, pa ni Muhamed Sinanović, koji djecu iz Luke vozi u školu Podravanje - javi nam nam je Zulanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.