ČESTITKA

Dodik: Božićni praznici da nas podstanku na ljubav i razumijevanje

Želim da vam ovi praznici donese snagu da se izborite sa svim izazovima sa kojima se susrećemo, istakao je Dodik

Milorad Dodik. Agencije

A. Ka. / Srna

6.1.2021

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je mitropolitima, episkopima, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve (SPC) i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti Badnji dan i Božić, istakavši da simbolika ovih velikih praznika treba da bude putokaz svima u teškim vremenima prepunim iskušenja i izazova. 

- Želim da vam ovi praznici donese snagu da se izborite sa svim izazovima sa kojima se susrećemo, posebno u vrijeme pandemije koronavirusa koja hara svijetom i odnosi brojne živote, te da praznične dane provodete u krugu svojih najdražih okruženi ljubavlju, toplinom i radošću - istakao je Dodik.

 On je izrazio uvjerenje da će Božić podstaći sve ljude da pokažu više ljubavi, tolerancije, razumijevanja i brige za druge u ova teška i izazovna vremena.

Dodik je naglasio da je Božić najradosniji hrišćanski praznik i poželio da praznično raspoloženje ispuni srca svih ljudi sa vjerom u bolje sutra, uz međusobno praštanje, razumijevanje i ljubav, saopšteno je iz kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

- Uz tradicionalni hrišćanski pozdrav 'Mir Božiji - Hristos se rodi' svim vjernicima želim da Badnji dan i Božić provedu u skladu sa našom tradicijom - u miru i radosti, u krugu svojih porodica", poručio je srpski član Predsjedništva BiH u božićnoj čestitki.

Srpska pravoslavna crkva danas proslavlja Badnji dan, pripremajući se za najradosniji hrišćanski praznik Rođenje Isusa Hrista - Božić, koji se obilježava 7. januara.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.