SREBRENICA

Zimske radosti na šetalištu Gubera

Cilj ove manifestacije je promocija šetališta i zimskog turizma u ovoj općini

Piše: S. Smajlović

17.1.2021

S današnje manifestacije - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

U organizaciji Turističke zajednice Srebrenica na šetalištu Guber, jučer je održana Treća manifestacija “Spust niz Guber”.  

Cilj ove manifestacije je promocija šetališta Guber i zimskog turizma u ovoj općini, kao i druženje građana svih uzrasta i nacionalnosti.

U takmičenju su učestvovala djeca do 15 godina, uz saglasnost roditelja, starija djeca, odrasli i bračni parovi, a održano je i takmičenje u pravljenu Snješka Bijelića. Više od 200 takmičara bilo je raspoređeno u tri grupe, a pobjednici su nagrađeni slatkišima i toplim napitcima.

- Pored promocije zimskog turizma i druženja, ova dobro organizirana manifestacija je lijepa poruka iz Srebrenice i dokaz da su svi građani ovog grada željni ovakvih i sličnih manifestacija, na kojima se okupljaju djeca i roditelji svih nacionalnosti. Stoga će ova manifestacija postati tradicionalna, a na proljeće planiramo organizirati kros na prelijepom Guberovom šetalištu - naglasio je Dejan Pejić, direktor Turističke organizacije u Srebrenici, dodajući da slična ova manifestacija ponoviti 20. januara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.