BIJELJINA

Dodik: Incko ne može prijetiti Republici Srpskoj

Mi smo previše veliki za njega da bi on prijetio jednoj Republici Srpskoj, kaže Milorad Dodik

A. Ka. / Srna

Milorad Dodik

Foto: Agencije


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je visokom predstavniku za BiH Valentinu Incku da je Republika Srpska previše velika za njega da bi joj on prijetio.

- Mi smo previše veliki za njega da bi on prijetio jednoj Republici Srpskoj. Čovjek je očigledno u jednom zanosu u kojem misli da može nešto da nametne, da uradi, a sve što čini i prijetnje koje nameće ili nekakve posljedice koje pominje samo govori o tome koliko on ne podnosi Republiku Srpsku i Srbe, koliko je ostrašćen - rekao je Dodik novinarima u Bijeljini.

Dodik je istakao da će se kasnije, vjerovatno, vidjeti da li za ovakve stvari prema Srbima visoki predstavnici dobijaju i neke apanaže.

- Ne znam, ali vrijeme će pokazati. Znam, međutim, kada je (nekadašnji visoki predstavnik) Pedi Ešdaun došao da su mu Muslimani prodali neku kuću od 150.000 KM, a kada je Ešdaun odlazio, od njega je ta kuća kupljena za milion i više maraka. O tome je, naravno, javnost znala, ali nije pisala - rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, "to su načini kojima je sklon i Incko".

- Sklon je kako malim tako i velikim darovima. Ako se priča o nekoj korupciji, onda je najjači simbol opće političke i svake druge korupcije ovdje, na ovim prostorima, Valentin Incko - rekao je Dodik.

Više o temi Milorad Dodik

NA VRH

Podijeli članak na