PONOVOLJENI IZBORI

Počela izborna šutnja u Srebrenici i Doboju

Biračka mjesta u Doboju i Srebrenici sutra, na dan ponovljenih izbora, bit će otvorena od 7.00 do 19.00 sati

Ponovljeni izbori. Ilustracija

A. Ka.

20.2.2021

Izborna tišina uoči ponovljenih lokalnih izbora u Doboju i Srebrenici počela je jutros i trajat će do sutra do zatvaranja biračkih mjesta u 19.00 sati, saopćeno je iz Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Biračka mjesta u Doboju i Srebrenici sutra, na dan ponovljenih izbora, bit će otvorena od 7.00 do 19.00 sati. Komisija je 2. februara donijela odluke o održavanju ponovljenih izbora za gradonačelnika Doboja i Skupštinu grada Doboja na 89 biračkih mjesta i načelnika općine i Skupštinu opštine Srebrenica na 28 biračkih mjesta (26 redovnih biračkih mjesta i dva biračka mjesta za glasanje birača u odsustvu u Gradačcu i Živinicama).

U skladu sa Izbornim zakonom BiH, ponovljeni izbori se sprovode na osnovu istih kandidatskih listi i istih izvoda iz Centralnog biračkog spiska koji su korišteni na poništenim izborima.


Pravo glasa na ponovljenim izborima na 89 biračkih mjesta u Doboju ima 50.615 birača.

Pravo glasa na 26 redovnih biračkih mjesta u Srebrenici imaju 10.002 birača, te 437 birača na dva biračka mjesta u odsustvu u Gradačcu i Živinicama.

Za posmatranje ponovljenih izbora u Doboju i Srebrenici Centralna izborna komisija BiH je 18. februara akreditovala 118 posmatrača udruženja građana, dok je za akreditovanje posmatrača političkih subjekata za posmatranje rada biračkih odbora i općinske/gradske izborne komisije nadležna opštinska/gradska izborna komisija.

Iz Komisije napominju da i svi posmatrači akreditovani za posmatranje poništenih izbora održanih 15. novembra 2020. godine imaju pravo posmatrati i ponovljene izbore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.