NIJE DOČEKAO OTPREMNINU

I ovo je moguće: Dragutin Kozina 16 godina nakon smrti dobio odgovor i pravo na žalbu!

Članovi njegove porodice ne mogu da vjeruju da ovakvi slučajevi postoje u našoj zemlji

Dragutin Kozina umro 25. oktobra 2004. godine. N. Simić

Piše: N. Simić

17.3.2021

Dragutin Kozina iz Dervente je u zakonskom roku podnio zahtjev za ostvarivanje prava na otpremninu Komisiji za implementaciju člana 152. Zakona o radu prije nešto više od 16 godina.


Stiglo rješenje


Međutim, rješenje ili odgovor stiglo je tek 5. marta ove godine! Da situacija bude gora, on to nije dočekao jer već 16 godina nije među živima.  


Rješenje je upućeno iz Ministarstva rada i boračko- invalidske zaštite, koje je potpisao predsjednik Komisije Rajko Kličković, a u kojem je ostavljen rok za dostavu žalbe od 15 dana.

Rješenje iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite. Avaz

Članovi njegove porodice ne mogu da vjeruju da ovakvi slučajevi postoje u našoj zemlji.


- Izvinjavamo se Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite, Komisiji za implementaciju člana 152. Zakona o radu, kao i predsjedniku Komisije Rajku Kličković što naš dragi Dragutin Kozina nije u mogućnosti da se u roku od 15 dana žali na „blagovremeno“ doneseno rješenje jer je, nažalost, preminuo prije nešto više od 16 godina. Ovom prilikom vas u ime porodice obavještavam da Dragutin Kozina neće iskoristiti to zakonsko pravo, mada bi on kao pravnik to sigurno želio, ali iz opravdanih razloga trenutno nije u mogućnosti jer već 16 godina i pet mjeseci nije prisutan u ovozemaljskom životu. Nadam se da ćete uvažiti njegovo odsustvo, koje je prouzrokovano višom silom. S poštovanjem, Jasna Tatić - navodi se u odgovoru porodice.

Obavljena sahrana

Pronašli smo i smrtovnicu na kojoj je vidljivo da je Dragutin Kozina u 65. godini umro 25. 10. 2004. i da je sahrana obavljena dan kasnije na rimokatoličkom groblju Rabić u Derventi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.