POJAČANA INSPEKCIJA

Izrečene kazne od 99.000 KM, 10 objekata dobilo zabranu rada

U Republici Srpskoj u posljednja dva dana izvršeno 1.043 kontrola

Pojačana inspekcija. Anadolija

Srna

21.3.2021

Inspektorat Republike Srpske je tokom pojačanih kontrola poštivanja epidemioloških mjera u posljednja dva dana u 68 slučajeva ustanovio kršenje, te su izrečene novčane kazne u iznosu od 99.000 KM, dok je za 10 objekata privremeno zabranjen rad, rekao je direktor Inspektorata Milovan Krčo.

Naveo je da je Inspektorat pristupio pojačanoj kontroli mjera i u posljednja dva dana izvršio 1.043 kontrole.

- Tamo gdje je bilo drastičnih kršenja epidemioloških mjera i gdje su se stekli zakonski uvjeti pristupili smo privremenoj zabrani obavljanja djelatnosti i to se desilo u 10 slučajeva - rekao je Krčo na konferenciji za novinare u Banjoj Luci nakon sjednice Štaba za vanredne situacije.

On je naglasio da je dio lokalnih zajednica u RS pristupio sprovođenju i kontroli pridržavanja propisanih epidemioloških mjera, navodeći, između ostalih, Trebinje, Prnjavor, Prijedor, napomenuvši da se većina lokalnih zajednica nije pridružila Inspektoratu u vezi sa kontrolom poštivanja mjera.

- To nam je otežalo kontrolu zbog naših ograničenih resursa, a naročito nismo naišli na saradnju grada Banje Luke, gdje sam jučer lično rukovodio - rekao je Krčo.

On je naveo da je prilikom kontrole poštivanja epidemioloških mjera u Tržnom centru "Delta" u Banjoj Luci bila velika koncentracija građana i da je svom glavnom inspektoru naredio da uspostavi komunikaciju sa lokalnom komunalnom policijom.

- Komunalna policija koja je stajala na ulazu jednostavno nas je ignorirala, nisu uopće htjeli nikakvu saradnju sa nama - rekao je Krčo.

Imajući u vidu da je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije u Republici Srpskoj, on je naglasio da će Inspektorat Republike Srpske nastaviti u punom kapacitetu sa pojačanom kontrolom poštovanja preventivnih mjera, te apelovao na građane da poštuju preporučene epidemiološke mjere.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.