TREBINJE

Ljubitelji adrenalina uživat će u čarima netaknute prirode

Izgradnja zabavno-sportskog parka na Ublima kod Trebinja

Piše: P. Mu.

3.4.2021

Počeli radovi na izgradnji parka. P. Mucović

Udruženje „Centar za održivi razvoj i ekologiju“ (CORIE) u Trebinju počeo je s aktivnostima na izgradnji zabavno-sportskog parka na izletištu Ubla.





Prva faza realizacije

U toku je prva faza realizacije projekta kojim se planiraju uređenje, priprema terena i premjeravanje prostora za postavljanje potrebnog mobilijara.

Iz CORIE ističu da je cilj projekta da obogate turističke sadržaje u Parku prirode Orjen kako bi stvorili što bolje uvjete da posjetioci ovog parka uživaju ne samo u prirodnim ljepotama kraja već i u bogatim sportskim i zabavnim aktivnostima.

Sadržaji za sve uzraste

Adrenalinski park je osmišljen tako da nudi sadržaje za sve uzraste, kako za one najmlađe tako i za odrasle. Ova aktivnost se realizira u okviru projekta „Via Dinarica“, koji implementira i sufinansira Razvojni program Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDPBiH), uz finansijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAIDBiH) i Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS) i Gradom Trebinje.

Cilj inicijative „Via Dinarica“ je da promovira značajne prirodne i kulturne resurse područja zapadnog Balkana, da omogući avanturističke aktivnosti ljubiteljima prirode iz cijelog svijeta te da očuva planinska područja, kulture i predjele koji predstavljaju oazu netaknute prirode u Evropi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.