PREDSJEDNIK SNSD-A

Dodik: Stanić je tražio od mene dva miliona da napusti SDS

Prije rata Stanić se vozio na biciklu na kojem mu papuče nisu dolazile ni do pola stopala, rekao je Milorad Dodik

Milorad Dodik. Printscreen

A. Ka. / Nezavisne

11.5.2021

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, rekao je na današnjoj sjednici Narodne skupštine RS da mu je Miladin Stanić, predsjednik Kluba SDS-a u NS RS, kada su bili kod Stanićevog kuma, tražio dva miliona maraka da pređe iz SDS-a u SNSD ili neku drugu političku partiju.

Dodik je rekao da je ovaj zahtjev odbio jer je puno tražio, a da je Stanić nakon toga cijenu smanjio na milion maraka, pa na 700 hiljada.

- Da bilo ko drugi govori o poštenju, nego se ti javio da o poštenju govoriš - rekao je Dodik, kao reakciju na Stanićevu izjavu o korupciji u SNSD-u.

Dodik je rekao da je nakon ovog Stanićev kum rekao da su sijeno u Nevesinju, za koju je navodno Stanić tražio da se interveniše, "bilo teže nego željezo", i da je bolje da to pusti.


- Prije rata Stanić se vozio na biciklu na kojem mu papuče nisu dolazile ni do pola stopala. Ako pričamo o kriminalu i korupciji, onda trebamo pričati o Miladinu Staniću - rekao je Dodik.

Denis Šulić, potpredsjednik NS RS, nakon toga je odredio pauzu od pet minuta, kako bi se spriječila dalja napetost između Stanića i Dodika na sjednici, na kojoj su tema evropske integracije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.