BANJA LUKA

Cvijanović nakon sastanka sa Krivokapićem: Niz projekata na kojima RS i Crna Gora mogu sarađivati

Današnji razgovor bio je u funkciji onoga što treba uraditi da bismo poboljšali odnose i da bismo se bolje razumijeli, rekla je Cvijanović

S današnjeg sastanka. RTRS

A. Ka. / Srna

25.5.2021

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da postoji veliki prostor za povećanje spoljno-trgovinske razmjene između Republike Srpske i Crne Gore, te da su institucije opredijeljene da rade na tom pitanju.

Cvijanović je nakon sastanka sa predsjednikom Vlade Crne Gore Zdravkom Krivokapićem naglasila da postoji niz značajnih infrastrukturnih projekata na kojima Srpska i Crna Gora mogu sarađivati, te kao posebno značajan istakla izgradnju magistralog puta Foča-Hum.

- Današnji razgovor bio je u funkciji onoga što treba uraditi da bismo poboljšali odnose i da bismo se bolje razumijeli - rekla je Cvijanović novinarima.


Nakon sastanka sa predsjednikom RS, Krivokapić će razgovarati i sa predsjednikom Vlade Radovanom Viškovićem.

Krivokapić je izrazio zadovoljstvo današnjom posjetom Republici Srpskoj, ističući da je Crna Gora vrlo često zaboravljala određene regione koji nose prefiks koji nije bio prihvaćen od prethodne crnogorske vlasti.

Krivokapić je rekao da u vremenu krize "moramo da pokažemo apsolutnu solidarnost", ističući da je za Crnu Goru u ovom trenutku najbitnije da spremno dočeka turističku sezonu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.