SASTANAK

Delegacija Trebinja posjetila Bosansku Gradišku

Razmijenjena dobra isustva i dogovorena značajnija saradnja

Sa sastanka. B. Grgić

Piše: B. Grgić

12.6.2021

Delegacija grada Trebinja, na čelu sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem, boravila je u dvodnevnoj radnoj posjeti Bosanskoj Gradišci. Sa domaćinom Zoranom Adžićem, Ćurić je razgovarao o pozitivnim iskustvima u funkcionisanju gradskih administracija, projektima, investicijama i budućoj saradnji.

- Primijetili smo da se ovdje izlazi u susret privrednicima u svemu onome što bi moglo doprinijeti bržem razvoju. Bosanska Gradiška je uključena u veoma značajne projekte na osnovu kojih je dobila velika grantovska sredstva. Spremni smo da razmijenimo iskustva i da dobre stvari primijenimo i u Trebinju, a naša iskustva da prenesemo domaćinima - rekao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Gradonačelnik Adžić je rekao da je veoma važno da predstvanici najsjevernijeg i najjužnijeg grada naše zemlje razgovaraju o tome šta je to dobro što Bosanska Gradiška ima, a može se primjeniti u Trebinju i obrnuto.


- Ovakvi sastanci i razmjene iskustava i dobrih praksi su značajni za unaprijeđenje rada gradskih uprava i pružanja usluga građanima i privrednicima - naglasio je Adžić.

Sastanak dva gradonačelnika sa saradnicima izrodio je i novu saradnju, koja je dogovorenau gotovo svim oblastima,od privrede i turizma,do kulture i sporta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.