BRATUNAC

Završeno uređenje izletišta Krasanpolje: Rajska plaža spremna za prve posjetioce

Ovo izletište nudi niz sadržaja za odmor i rekreaciju

Piše: S. Smajlović

23.6.2021

Sanacija Rajske plaže: Za vikend otvorenje. S. SMAJLOVIĆ

Općina Bratunac osigurala je sredstva za sanaciju šteta proljetnih poplava na Rajskoj plaži kod Krasanpolja, šest kilometara od grada. Radovi na uređenju plaže su završeni, a ugostitelji privode kraju obnovu svojih objekata i drugih sadržaja.




Niz sadržaja

Rajska plaža na lijevoj obali rijeke Drine, osim kupanja, posjetiocima nudi niz sadržaja za odmor i rekreaciju. Tu su tereni za tenis i male sportove, tobogane, pješčana “brda” za djecu, hlad visokih topola, skakaonice za kupače, roštiljnice, mogućnost iznajmljivanja kamp-prikolica, a najveći izazov za mlade je “Adrenalin park”.

Idućeg vikenda, kada svi radovi na ovoj destinaciji budu završeni, Rajska plaža bit će zvanično otvorena za kupače i druge posjetioce. Privlačna je za veliki broj kupača, najviše mladih, ali i ostalih građana srebreničke, bratunačke općine i regiona, koji uživaju u sadržajima ovog prelijepog izletišta i osvježe se u bistrim valovima plahovite Drine.

Turistička organizacija iz Bratunca i ovdašnja ribarska, raftinška i druga udruženja, svakog ljeta ovdje organiziraju razna okupljanja i takmičenja. Tako će biti i ovoga ljeta.

Promocija kupališta

- Osim standardnih i tradicionalnih aktivnosti, među kojima je „Drinska regata“, „Sajam maline“, „Škobaljijada“, „Motorijada“ u planu su ovog ljeta i „Dani Rajske plaže“ na kojem će biti priređeni muzički koncerti, a sve u cilj promocije ovog kupališta, rijeke Drine i turizma u bratunačkoj općini - kazao nam je Đorđe Stojanović, direktor Turističke organizacije Bratunac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.