NA LICU MJESTA

Semberci se rashlađuju na bazenima

Subjektivan osjećaj je, kažu svi, kao da je temperatura iznad 40 stepeni Celzijusovih

Lj. Ljubojević

Tropski julski dan, sa temperaturom od 36 stepeni Celzijusovih, većinu Bijeljinaca i Semberaca primorao je da osvježenje potraže na bazenima i rijekama. Subjektivan osjećaj je, kažu svi, kao da je temperatura iznad 40 stepeni Celzijusovih.

Na bazenima Akva parka “Semberski salaš” skoro da nema slobodnih ležaljki. Na toboganima je najviše dječaka i djevojčica. Sudeći prema jeziku kojim djeca govore, engleskom i njemačkom, najviše je posjetilaca iz dijaspore koji godišnji odmor provode u zavičaju.

Cijene ulaznica iznose deset KM za cjelodnevni boravak, a u tu cijenu uračunate su ležaljke i suncobrani, te korištenje tobogana, kažu nam zaposleni na “Semberskom salašu”.

Na bazenima “Banje Dvorovi”, napunjenim termomineralnom vodom, također, veliki broj kupača. Puno je djece na dječjim bazenima, a uz njih su i roditelji koji, uglavnom, koriste blagodeti termomineralne vode za tuširanje i osvježenje.

Proteklog vikenda, u nedjelju, na dvorovljanskim bazenima bilo je oko 3.000 kupača. Kažu, još nije oboren rekord od prije desetak i više godina, kada je u jednom danu bazene posjetilo oko 5.500 kupača.

Ovdje je cijena ulaznice pet KM, za djecu tri KM, a korištenje ležaljke košta dvije KM. U toku je i škola plivanja za neplivače.

Više o temi Bijeljina

NA VRH

Podijeli članak na