NOVI DETALJI

Iz MUP-a tvrde da Latinović nije uhapšen, ali je bio na razgovoru

Dovode ga u vezu sa kriminalnim vezama, kao i sa uhapšenim inspektorima

Uhapšeni inspektori. Ilustracija

A. Ka. / BN

18.7.2021

Uhapšeni inspektori bliski direktoru policije Republike Srpske. Iako su izvori iz MUP-a RS za BN kazali da je uhapšen i Viktor Latinović, jedan od načelnika u Kriminalističkom centru MUP RS, to se nije dogodilo, tako, tvrde u vrhu MUP-a RS. Latinovića, također, ti izvori, dovode u vezu sa kriminalnim vezama, kao i sa uhapšenim inspektorima. Blizak je i sa, Dodikovim sestrićem, Vicom Zeljkovićem. Navodno, sa Latinovićem je obavljen razgovor.

Smijenio inspektora

Direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević pravda se u izjavi pojedinim televizijama da nema veze sa uhapšenim inspektorom Mladenom Milovanovićem, koji je jučer uhapšen zajedno sa Milošem Božovićem, povezanim sa škaljarskom kriminalnom grupom u Crnoj Gori.

Pokušavajući da u javnosti sakrije veze sa visokorangiranim inspektorima MUP Republike Srpske, Kostrešević kaže da je on uhapšenog Mladena Milovanovića smijenio sa mjesta glavnog inspektora u Upravi za organizovani kriminal.

- Uhapšeni Milovanović je bio od 2017. ili 2018. godine glavni inspektor, ali smijenjen je mojom odlukom u februaru ove godine i od tada je radio kao inspektor u Upravi kriminalističke policije - rekao je Kostrešević u izjavi RTRS.

Međutim, policijski izvori u MUP RS tvrde drugačije.

Navode da je Milovanović imao zaštitu Kostreševića koji je insistirao da se Milovanović, nakon smjene o kojoj Kostrešević priča, rasporedi u Upravu kriminalističke policije nakon što je udaljen iz Uprave za organizovani kriminal.

Pored uhapšenog, Mladena Milovanovića, samostalnog inspektora u Upravi kriminalističke policije MUP-a RS, u policijskoj akciji uhapšeni su i inspektor Predrag Vatreš, koji, prema našim izvorima, slovi za čovjeka od najvećeg povjerenja direktora policije Siniše Kostrešević, kao i inspektorka koja je uhapšena Gorana Rečević, koja je obavljala dužnosti u Upravi za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske.

Kako piše BN, Predrag Vatreš je većinu radnog vremena provodio u Kabinetu direktora policije i javno, kako tvrde, pričao da će on lično hapsiti ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača.


Davao naloge

Kostrešević je, prema tim izvorima, davao naloge Vatrešu za službena putovanja na "destinacije i lokacije", poznate samo njima, na koje je u službenom vozilu prevozio Miloša Božovića, lice koje je povezano sa crnogorskim kriminalnim klanom i koji se nalazi na Interpolovoj potjernici zbog ubistva u Crnoj Gori, gdje mu se sudi u odsustvu.

Bit će zanimljivo šta će se dalje dešavati i hoće li se oglasiti zvaničnici Republike Srpske, hoće li zasjedati "vanredno" Vlada i hoće li biti utvrđivanja odgovornosti najviših funkcionera u MUP RS, uključujući i direktora policije zbog toga što ranije nisu djelovali o kriminalnim vezama pojedinaca iz MUP RS sa regionalnim kriminalnim klanovima, čiji pripadnici često, kako tvrde izvori iz policije, "slobodno" borave na prostoru Republike Srpske.

Kako saznajemo, akcija još nije okončana i pod prismotrom se nalazi više lica koja se dovode u vezu sa regionalnim kriminalnim grupama.

Sve aktivnosti, prema tom izvoru, se provode u saradnji sa Okružnim tužilaštvom u Banjaluci, dok se "zaobilazi" Specijalno tužilaštvo Republike Srpske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.