BRATUNAC

Izletište u Krasanpolju puno gostiju posljednjih dana: Toplo vrijeme i niz sadržaja napunili Rajsku plažu

Turistička organizacija iz Bratunca i druga udruženja svakog ljeta organiziraju razna okupljanja i takmičenja

Piše: S. Sm.

29.7.2021

Odmor i rekreacija na Rajskoj plaži. S. SMAJLOVIĆ

Rajska plaža u Krasanpolju kod Bratunca, na lijevoj obali rijeke Drine, osim kupanja, posjetiocima nudi niz sadržaja za odmor i rekreaciju, što je jedan od faktora koji su utjecali na to da je ovo izletište puno gostiju posljednjih dana.

Tu su tereni za tenis i male sportove, tobogani, pješčana brda za djecu, hlad visokih topola, skakaonice za kupače, roštiljnice, mogućnost unajmljivanja kamp-prikolica, a najveći izazov za mlade je adrenalinski park.

Visoke temperature posljednjih dana izmamile su veliki broj kupača, najviše mladih, ali i ostalih građana srebreničke, bratunačke općine i regiona, koji su uživali u sadržajima ovog prelijepog izletišta i valovima plahovite Drine.

Rajska plaža je uređena i sigurna za kupanje, jer su ovdje stalno prisutni instruktori plivanja i spasioci.

Turistička organizacija iz Bratunca i ovdašnja ribarska, raftinška i druga udruženja svakog ljeta ovdje organiziraju razna okupljanja i takmičenja. Tako će biti i ovoga ljeta.

- Osim standardnih i tradicionalnih aktivnosti, među kojima su „Drinska regata“, „Sajam maline“, „Škobaljijada“, „Motorijada“, u planu su ovog ljeta i „Dani Rajske plaže“, na kojima će biti priređeni muzički koncerti, a sve s ciljem promocije ovog kupališta, rijeke Drine i turizma u bratunačkoj općini - kazao nam je Đorđe Stojanović, direktor Turističke organizacije Bratunac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.