MANIFESTACIJA

Banatski kulinari pripremili najbolju riblju čorbu

Šaran, štuka, som, kečiga, aleva paprika, luk i eto ukusnog i dobrog jela, kaže pobjednik Lukin

Piše: Lj. Lj.

24.8.2021

Pobjednička ekipa „Banatski kulinari“. LJ. LJUBOJEVIĆ

U Dvorovima kod Bijeljine, uz učešće šezdeset i jedne takmičarske ekipe iz Semberije i regiona, organizirana je tradicionalna turistička manifestacija “Zlatni kotlić Semberije”.

Ekipa “Banatski kulinari iz Semberije” osvojila je prvo mjesto, a organizator ove manifestacije Turistička organizacija grada Bijeljina potrudila se da sve protekne u najboljem redu.

Uz druženje, pjesmu i šalu, takmičari iz Bijeljine, Brčkog, Pančeva, Kikinde, Sremske Mitrovice i drugih gradova i općina potrudili su se da pripreme što bolju i ukusniju riblju čorbu.


Učestvovao 61 tim. LJ. LJUBOJEVIĆ

- Tajna riblje čorbe leži u svježoj ribi i začinu. Šaran, štuka, som, kečiga, aleva paprika, luk i eto vam ukusne i dobre riblje čorbe - otkrio je član pobjedničke ekipe “Banatski kulinari” Dušan Lukin iz Kikinde.

Miodrag Đukić, predsjednik Sportsko-ribolovnog udruženja “Riba” iz Bijeljine, kazao je da je recept za dobru riblju čorbu sadržan još i u dobroj atmosferi.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović ocijenio je ovu manifestaciju kao dobru priliku za promociju turističkih potencijala Semberije.

Pobjedničkim ekipama, kulinarima iz Kikinde, te ekipama Čardačina i Semberije pripao je kotlić u kojem će nastaviti da pripremaju dobre i ukusne riblje čorbe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.