BANJA LUKA

Ambasada SAD proširuje monitoring kvaliteta zraka

Radujemo se nastavku našeg angažmana na ovom i drugim pitanjima vezanim za klimatske promjene, izjavio je ambasador Nelson

Erik Nelson. Arhiva

H. J. I. / Fena

19.9.2021

Ambasada SAD u Bosni i Hercegovini objavila je da su ove sedmice postavili najmoderniji uređaj za mjerenje kvaliteta zraka u područnom uredu Ambasade u Banjoj Luci.

Monitor regulatornog nivoa izvještava u stvarnom vremenu i podaci su dostupni javnosti.

Tokom posjete Banjoj Luci u toku ove sedmice ambasador Erik Nelson (Eric) sastao se sa predstavnicima lokalnih vlasti koji se bave pitanjima zaštite okoliša kako bi obilježili početak rada monitora, saopćeno je iz Ambasade SAD u BiH.

Ambasador Nelson naglasio je da je postavljanje ovog monitora za mjerenje kvaliteta zraka u Banjoj Luci, kao dopuna monitoru u Sarajevu, pokazalo predanost Ambasade SAD da pomaže građanima i vlastima širom BiH da bolje shvate rizike koje nosi zagađenje zraka i da se pojača dijalog o ublažavanju tog problema.

- Radujemo se nastavku našeg angažmana na ovom i drugim pitanjima vezanim za klimatske promjene kako bismo pomogli u provedbi potrebnih reformi koje će biti važne za ljude koji žive u Banjoj Luci i učiniti grad privlačnijim mjestom za stanovnike, turiste i investitore - kazao je ambasador Nelson.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.