DIREKTOR UKC RS

Đajić: Kiseonika imamo do sutra

Imamo još osam tona kiseonika i ako sutra ne dobijemo novu cisternu nemamo više kiseonika - rekao je Đajić novinarima u Banjoj Luci

Vlado Đajić, direktor UKC RS. Agencije

A. Ka. / Srna

4.10.2021

Univerzitetski klinički centar (UKC) RS ima kiseonika samo do sutra, izjavio je direktor te zdravstvene ustanove Vlado Đajić.

- Imamo još osam tona kiseonika i ako sutra ne dobijemo novu cisternu nemamo više kiseonika - rekao je Đajić novinarima u Banjoj Luci.

On je naveo da oko 200 pacijenata ima potrebu za kiseonikom.

- Možemo izdržati do sutra. Na računu UKC ima sredstava, isplanirali smo i velika je podrška rukovodstva RS, ali nama je Agencija koja je na nivou BiH i mnoge njihove zajedničke institucije zavezala ruke - istakao je Đajić.

On je dodao da je doveden u vrlo nezgodnu situaciju, kao ljekar humanista, a sa druge strane kao rukovodilac, kako nabaviti kiseonik.

Đajić je rekao da u Agenciji za lijekove, gdje primaju veće plate od doktora na UKC, sad pišu da će dati potvrde svima. Odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše odluku Agencije za lijekove, Đajić je rekao da ovo ne znači ništa.

- Doveden sam u nezgodnu situaciju, u kancelariji mi sjede tri inspektora, a mi se borimo za život - rekao je Đajić.

On je istakao da je bivši ministar zdravlja Austrije Andrea Kdolski koja je danas bila u posjeti UKC, potvrdila da je kiseonik 99,9 posto čist. Na pitanje kakve su šanse da se nabavi kiseonik, Đajić je rekao da na UKC daju sve od sebe i da će se boriti kao i do sada.

- Naš prioritet je zdravlje stanovnika, imamo podršku rukovodstva RS - istakao je Đajić.

Đajić je dodao da su obezbijeđen novac za kuhinju, te da će biti raspisan tender.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.