DONESENA ODLUKA

Mjere u RS produžene do 1. novembra

Štab za vanredne situacije danas je prihvatio i Informaciju o raspodjeli 25.000 doza, druge komponente Sputnjik V vakcine protiv Covid-19

A. Ka.

Održana sjednica Štaba za vanredne situacije

Foto: Vlada RS


Na današnjoj sjednici Štab za vanredne situacije donio je Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane koronavirusom u RS, kojim je dosadašnje mjere produžio do 1. novembra 2021. godine.

Štab za vanredne situacije danas je prihvatio i Informaciju o raspodjeli 25.000 doza, druge komponente Sputnjik V vakcine protiv Covid-19, te zadužio JZU Institut za javno zdravstvo RS da ih raspodijeli zdravstvenim ustanovama širom Srpske, saopćeno je nakon današnje sjednice ovog štaba.

S ciljem sprečavanja širenja koronavirusa, do 1. novembra zabranjuju se sva javna okupljanja u grupama većim od 120 osoba, te sva privatna okupljanja u grupama većim od 70 osoba.

Kompletan tekst zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, donesenih na sjednici, dostupan je na Portalu Vlade RS u sekciji „Republički štab za vanredne situacije – Akti”, https://www.vladars.net , kao i na stranici koronavirususrpskoj – https://koronavirususrpskoj.com/.

Više o temi Štab za vanredne situacije

NA VRH

Podijeli članak na