BANJA LUKA

Emotivni povratak Davora Dragičevića: Posjetio mjesto ubistva Davida

Pljujte po meni, po majci Suzani, ali po Davidu ne dam, istakao je nesretni otac

Davor Dragičević. Screenshot

H. J. I.

31.10.2021

Davor Dragičević je po prvi put nakon povratka iz Austrije posjetio mjesto stradanja svoga sina Davida Dragičevića. Na ušću rijeke Crkvene pored Davora su bili i članovi grupe "Pravda za Davida".

- Jučer je održana konferencija. Motivisani smo kako je Davor došao. Sad je Tužilaštvo na testu. Naša je borba iskrena. 3. 11. je apelacija i sazvat ćemo press, a 4. 11. je suđenje krim-tehničarima. Na pretresu će biti i Dragičević. Nedjeljom od 16:00 časova ćemo biti na ušću ove rijeke. Uskoro će biti rasplet ove situacije. Pozitivni su nam utisci iz Tužilaštva nakon sastanka Ferageta i Dragičevića sa Kajganićem i Nešković - kazali su članovi grupe "Pravda za Davida".

Prisutnima se obratio i Davor Dragičević, otac ubijenog Davida. 

- Hvala svima koji ste ovdje. Hvala Draganu što ovo zločinačko mjesto održava. Oni koji su se ogriješili o moje dijete, neka više nikad ne dođu ovdje! Ovo je mjesto svirepog zločina! Pljujte po meni, po majci Suzani, ali po Davidu ne dam! Ubicama i zločincima se uskoro bliži kraj! I svim onima koji su to jutro ovdje položili dijete, pa su ga izvukli, pa mu je Siniša Kojdić nogom pritiskao pluća! 4. 11. u 11:00 sati gledat ćemo se u oči Dalibor Vrećo, Siniša Kojdić i ja, kao i ostali u sudnici! Niko me ne smije u oči pogledati! Sredit će vas David, a i ja, a i grupa "Pravda za Davida"! Nakon dvije godine i deset mjeseci sam ovdje i ne mogu mi ništa ubice i zločinci! Oteli su ga, mučili šest dana i ubili da se ne sazna zbog "srpskog nacionalnog interesa", tako izgleda i "bošnjački nacionalni interes" kad su ubili Dženana Memića! - kazao je Davor Dragičević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.