CIK BIH

Žrijebanje za redosljed na prijevremenim izborima u Prijedoru

O postupku žrijebanja se vodi zapisnik, koji će zajedno sa navedenom odlukom biti dostupan javnosti na web stranici CIK-a BiH

Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas će organizovati žrijebanje. Ilustracija

A. Ka. / Srna

9.11.2021

Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas će organizovati žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću na prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora zakazanim za 12. decembar.

- CIK BiH, nakon provedenog žrijebanja, svojom odlukom određuje redoslijed političkih subjekata na glasačkom listiću koji će se primjenjivati na prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora - ističe se u saopćenju iz CIK-a.

CIK BiH obavještava političke subjekte, medije i sve aktere izbornog procesa u BiH da je žrijebanje javno i da će se emitovati uživo na web stranici CIK-a BiH (www.izbori.ba).

O postupku žrijebanja se vodi zapisnik, koji će zajedno sa navedenom odlukom biti dostupan javnosti na web stranici CIK-a BiH.

CIK BiH je pokrenuo proceduru za raspisivanje prijevremenih izbora za gradonačelnika u Prijedoru nakon ostavke Dalibora Pavlovića.

Žrijebanje će biti održano od 11 sati u sjedištu CIK-a u Sarajevu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.