SAOPĆENJE

Ministar Lukač pozvao građane u Banja Luku na proslavu neustavnog dana RS

Izdata naredba o zabrani prijevoza eksplozivnih materija u cestovnom saobraćaju

Ministar Dragan Lukač. ARHIV

A. O.

5.1.2022

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS preduzima pojačane mjere sigurnosti u cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u predstojećem periodu, a povodom proslave 9. januara, neustavnog dana RS.


Iz ovog Ministarstva pozivaju sve građane Republike Srpske da dođu u Banju Luku, kako navode, "da Dan Republike Srpske proslave u miru i dostojanstveno".

- Građani koji budu željeli da prate svečani defile koji će biti održan u nedjelju, 9. januara 2022. godine u 12 sati u Banjoj Luci savjetujemo da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete. Savjet građanima je da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi, sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument - navodi se u saopćenju.



Zabrana prijevoza eksplozivnih materija

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač izdao je naredbu o zabrani prijevoza eksplozivnih materija u cestovnom saobraćaju na području Republike Srpske, osim za prijevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje najavljenih vatrometa 8. i 9. januara 2022. godine od ponoći do 24 sata idućeg dana.

Ministarstvo u sjedištu policijske uprave i policijske stanice za navedene dane neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

S ciljem sigurnosti

Pomenuto je da u cilju sigurnosti učesnika povodom proslave "9. januara", zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tona ukupne mase, osim teretnih vozila javnih i komunalnih službi i vozila koja će biti angažovana na aktivnostima povodom obilježavanja svečanosti i to 08.01.2022. godine u periodu od 16 do 21 sat i 09.01.2022. godine u periodu od 7 do 15 sati na svim ulicama na teritoriji grada Banja Luka, izuzev ulica na magistralnom putu M-I 108 Bulevar vojvode Stepe Stepanovića, Bulevar vojvode Petra Bojovića, Bulevar srpske vojske, Knjaza Miloša, Branka Popovića (istočni tranzit) i magistralnom putu M-I 101 Manjačkih ustanika, Omladinska, Krajiških brigada (zapadni tranzit).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.