SARAJEVO

Dea Muminović i Amani Borovac -Bekaj osvojile bronzane medalje

Uspjeh Kluba RSG Olimpik na turniru u Bugarskoj

A. ŠETA

20.7.2014

 


Na Međunarodnom turniru "CSK Sofija" u Bugarskoj dvije bronzane medalje za Klub rimtičko-sportske gimnastike Olimpik iz Sarajeva osvojile su mlade gimnastičarke Dea Muminović i Amani Borovac-Bekaj.

Klub je ratne 1992. godine osnovala profesorica sporta Hidajeta Glavinić.

- Kada su se 1994. stvorili bolji uvjeti za trening u Osnovnoj školi "Meša Selimović", počelo je i prvo zvanično okupljanje većeg broja djevojčica. Sjedište je od 1997. u OŠ "Fatima Gunić" i trenutno imamo više od 300 članica i 45 takmičarki od tri do 23 godine - rekla je Glavinić.
 
Jedna od najperspektivnijih je četrnaestogodišnja Dea Muminović, buduća učenica Pete sportske gimnazije, koja ima više od 90 medalja.

- Volim ovaj sport, jer je ženstven, a treniram već osam i po godina. Najveća mi je želja da predstavljam Bosnu i Hercegovinu na Olimpijadi - rekla je Muminović, koja je nedavno, zajedno sa još četiri članice ovog kluba, postala reprezentativka BiH.

S takmičenja u Bugarskoj

 

Nije bilo bh. zastave

Ritmičarke su bile razočarane, jer nisu nastupale pod zastavom BiH.

- Kada su proglašavali pobjednice, pored imena naših takmičarki nije bilo zastave, kao ni u biltenima turnira, jer BiH još nije zvanično član Svjetske gimnastičke federacije. Gimnastički savez BiH trebao bi poraditi na tome, jer to ove djevojčice zaslužuju - kazala nam je Glavinić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.