SARAJEVO

Prva sjednica GV Grada Sarajeva u obnovljenoj Vijećnici

U srijedu 23. jula sa početkom u 10 sati

Fena

21.7.2014

 

U srijedu 23. jula u 10.00 sati u Vijećnici - sala Gradskog vijeća, ulica Obala Kulina bana, broj 1 održat će se 16. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva. Gradsko vijeće koje je do sada zasjedalo na Skenderiji u zgradi Gradske uprave, prvi puta svoju će redovnu sjednicu održati u obnovljenoj Vijećnici.

Pred početak sjednice, gradski vijećnici i drugi pozvani na sjednicu, uključujući i predstavnike medija koji redovno prate rad Gradskog vijeća, obići će prostorije u kojima će se ubuduće odvijati redovan rad Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Prije otvaranja sjednice, u sali Gradskog vijeća će biti moguće snimanje i fotografisanje, a za praćenje toka sjednice Gradskog vijeća osiguran je prostor za predstavnike medija javnog informiranja.

Također, potrebno je da sve medijske kuće, koje će pratiti rad 16. sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva, dođu ranije radi dogovora i pozicioniranja kamera.

Za sjednicu je predložen sljedeći:

DNEVNI RED

1. Prijedlog Inicijative za izmjene i dopune Zakona o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji Bosne i Hercegovine

2. Prijedlog Odluke o manifestacijama iz oblasti kulture od interesa za Grad Sarajevo

3. Prijedlog Odluke o manifestacijama iz oblasti sporta od interesa za Grad Sarajevo

4. Prijedlog Odluke o usvajanju Regulacionog plana "Boljakov Potok" s Prijedlogom Odluke o provođenju Regulacionog plana "Boljakov Potok"

5. Prijedlog Odluke o usvajanju Regulacionog plana "Vukovac" s Prijedlogom Odluke o provođenju Regulacionog plana "Vitkovac"

6. Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o korištenju, održavanju i čuvanju uređenih korita i obala vodotoka na području grada Sarajeva

7. Prijedlog Odluke o dopunama Odluke o priznanjima i nagradi Grada Sarajeva

8. Izvještaj o aktivnostima Grada Sarajeva na planu saradnje u Bosni i Hercegovini i inostranstvu za period januar-juni 2014. godine

9. Izvještaj o aktivnostima na Projektu "Revitalizacija Trebevićke žičare" za period od 30. januara do 30. juna 2014. godine

10. Izvještaj o realizaciji Projekta obnove Vijećnice

11. Informacija o informatizaciji Gradske uprave i Gradskog vijeća

12. Vijećnička pitanja i inicijative

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.