SARAJEVO

Sutra obustava tramvajskog saobraćaja

Zbog gradnje potputnjaka na Stupskoj petlji

I. Tr.

21.7.2014


Nakon detaljnih ispitivanja i probnih vožnji pod opterećenjem, danas kasno poslije podne donesena je odluka o poptpunoj obustavi tramvajskog saobraćaja na relaciji Nedžarići – Ilidža, koja će trajati do 11. avgusta.

Saobraćaj će biti obustavljen zbog iskopa temelja i izgradnje velikog pothodnika na Stupskoj petlji.

Za vrijeme privremene obustave tramvajskog saobraćaja na dionici Nedžarići-Ilidža-Nedžarići putnike će prevoziti autobusi preduzeća GRAS uz obavezu korištenja svih stajališta naspram tramvajske pruge.

Polazno stajalište iz Nedžarića bit će u ulici Džemala Bijedića, kod pijace “Heco”, a završno, privremeno, stajalište iz pravca Ilidže kod hotela “Radon Plaza”. Prilikom presjedanja karte će važiti za nastavak putovanja.

Iz Ministarstva saobraćaja KS prethodno je bilo najavljeno da će tramvajski saobraćaj biti obustavljen danas. Međutim, to se nije desilo jer kako nam je kazala Samira Kadić iz GRAS-a, izvođači na ovom gradilištu nisu osigurali uvjete za siguran saobraćaj prilikom presjedanja.

- Do obustave tramvajskog saobraćaja nije došlo jer su iz GRAS-a posumnjali da će biti ugrožena bezbjednost putnika kada budu puni autobusi. Nakon više probnih vožnji dvozglobnim autobusima GRAS-a dužine 18 metara utvrđeno je da su otklonjene sve smetnje – pojasnila je Alma Zilić iz Direkcije za puteve KS.

Dodala je Izvođač je postavio ograde te da bi tokom noći trebala bi biti postavljena i privremena signalizacija.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.