SARAJEVO

Kurtišaj: Od stečaja nas može spasiti 8 miliona KM

Izabran novi čelnik preduzeća

A. JAMAKOVIĆ

23.7.2014

 

Džavid Kurtišaj novi je v. d. direktora preduzeća ZOI '84. Tako su na posljednjoj sjednici odlučili članovi Nadzornog odbora. Na čelu ove kompanije s brojnim problemima on će ostati najmanje šest mjeseci.

Ovjera knjižica

- Posljednja šansa za spas ZOI '84 od stečaja je dizanje kredita od 8 miliona KM. Ali, prije svega, moj prioritet bit će da smanjim troškove unutar preduzeća te da omogućim svojim radnicima da mogu ovjeriti zdravstvene knjižice.

Potrošnja goriva i novca za reprezentaciju bit će svedena na minimum. Analizirat ćemo i treba li nam uopće drugi izvršni direktor. Mnogo radnika napušta preduzeće i to moramo zaustaviti - kazao je za "Avaz" Kurtišaj.

11 plaća duguje se radnicima
7 toplih obroka

Nova uprava ima u planu i izmjenu u pravilniku o sistematizaciji koji bi poboljšao poslovanje te uskladiti pravilnike o radu te plaćama i naknadama. Sedmično će se pratiti prihodi i rashodi firme.

Propala sezona
 
- Iz Kantona su radnicima obećali da će im uplatiti dvije plaće. Taj novca vratio bi se nakon dobivanja kredita. Na osnovu ovih promjena i reorganizacije nadam se da ćemo dobiti kredit. Planiramo ponovo aktivirati "ZOI Tours". Prošla zimska sezona je propala jer nije bilo snijega, a građanima koji su kupili karte moramo omogućiti da ih iskoriste ove godine - ističe Kurtišaj.
 
Za klizačku stazu na Zetri 2,5 miliona KM

Nova uprava ZOI '84 poradit će i na razvoju ljetnog turizma i uređenju staza na Bjelašnici. Ali, prije toga potrebno je riješiti probleme u vezi s vlasništvom zemlje.

- Treba već početi i s pripremama za zimsku sezonu. Što se tiče Zetre, odobreno je 2,5 miliona KM za klizačku stazu. Moramo i proširiti sadržaje u njoj - dodao je Kurtišaj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.