SARAJEVO

Najbolja ekipa Zavoda "Drin"

Košarkaški turnir "Daj koš na jedan koš" na Ilidži

A. Š.

27.7.2014

 

Na parkingu kod ulaza u Veliku aleju na Ilidži održan je košarkaški turnir za osobe s umanjenim sposobnostima "Daj koš na jedan koš". Prvo mjesto osvojila je ekipa Zavoda "Drin" iz Fojnice, drugo je pripalo Zavodu "Bakovići" također iz ovog grada, dok su trećeplasirani bili članovi Nevladine organizacije altruista "Svjetlo".

Turnir su gledali i članovi muške košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, od kojih je najviše pažnje posjetilaca privukao Jusuf Nurkić, koji se slikao s fanovima.

- Učestvovalo je 14 ekipa, a najbolje su dobile nagrade. Hvala košarkaškim reprezentativcima koji su uveličali ovaj događaj - kazao je Haris Čaušević, izvršni direktor "Svjetla", koje je, u saradnji s Košarkaškim klubom Igman i Udruženjem ratnih vojnih invalida Ilidža, organiziralo turnir.

Na svečanom otvorenju nastupio je i Denis Barta, talentirani slijepi dječak, koji je odsvirao i otpjevao nekoliko pjesama. Turnir je održan u okviru projekta "Komunicirajmo, mi činimo čuda" radi povećavanja socijalne uključenosti u društvo osoba s umanjenim sposobnostima.

 

Nurkić se slikao s fanovima

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.