SARAJEVO

Nastavlja se gradnja zgrade Akademije scenskih umjetnosti

Zbog nedostatka novca, radovi godinu bili na čekanju

A. J.

29.7.2014

 


Planirano je da se nakon Bajrama, nakon pauze od skoro godinu, nastavi gradnja nove zgrade Akademije scenskih umjetnosti (ASU) na Skenderiji. To nam je potvrdio prodekan za razvoj, finansije i produkciju ASU-a Zijad Mehić te je dodao da je Vlada KS dobila kredit od 1,5 miliona KM za radove.

- Tim ćemo sredstvima zatvoriti armiranobetonsku konstrukciju koja je bila na udaru za vrijeme zime i, eventualno, fasadu. "Unigradnja" je dobila posao na tenderu, a radove će nadgledati stručnjaci iz Zavoda za izgradnju KS. Bitno je da se završe ovi građevinski radovi da objekt ne propada - kazao je Mehić.

Podsjećamo, radovi su stali u avgustu prošle godine, jer Skupština KS nije odobrila dizanje kredita, koji je bio planiran prošlogodišnjim budžetom. Prema Mehićevim riječima, za posljednju fazu, u kojoj su predviđeni fini radovi i opremanje, bit će potrebna skoro 3 miliona KM.

- Već smo pokrenuli neke aktivnosti kako bismo dobili donacije iz inozemstva za opremanje zgrade. Ukoliko sve bude išlo bez problema, završili bismo gradnju za, otprilike, godinu i po - dodao je Mehić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.