SARAJEVO

Neka naselja u Sarajevu već od šest sati ostala bez vode, sutra uredno snabdijevanje

Zbog radova na Stupskoj petlji

Autor:I. Tr.

31.7.2014

 


Kako je najavljeno iz Službe za proizvodnu i distribuciju vode preduzeća “Vodovod i kanalizacija” jutros od šest sati, zbog izmještanja cjevovoda na Stupskoj petlji u Sarajevu, došlo je do poremećaja u vodosnabdijevanju pojedinih dijelova grada.

Portparol “ViK-a” Mirjana Trifunović pojašnjava da vodosnabdijevanje ne može biti odjednom obustavljeno u svim naseljima, već voda postepeno nestaje.

- Nije to neki prekidač pa ga samo isključite. Sve to zavisi od više faktora kao što su dužina i profil cijevi i slično.  Svi se trude da građani što manje osjete taj nedostatak vode. Upravo zato neki dijelovi grada još uvijek imaju vodu – kazala je Trifunović.

Nije mogla precizirati da li će građani sutra u jutarnjim satima dobiti vodu jer njihovi radnici rade samo montažu, a ostalo izvođači radova na Stupskoj petlji. Sve što bude od “ViK-a” zavisilo trudit će se da se da u jutarnjim satima vodosnabdijevanje bude normalizirano.

 

Kantonalni ministar saobraćaja Jusuf Bubica (BPS) potvrdio nam je da će sutra u jutarnjim satima građani dobiti vodu.

- Samo se prekopčava vodovod. Mi smo dali odobrenje i mora biti kako je dogovoreno. Nema odstupanja – dodao je Bubica.

 

Naselja u kojima će tokom dana doći do prekida vodosnabdijevanja počev od od šest sati su: Dobrinja, Alipašino polje, Saraj polje, Otoka, naselja od Čengić Vile do Marijin Dvora, Briješće, Zabrđe, Sokolje, Vitković Brdo, Buća Potok, Buljakov potok, Pofalići, Velešići, Kobilja Glava, Šip - Bare, Hum brdo, Grbavica, Hrasno, Podhrastovi, Bjelave, Breka, Ciglane, Koševsko Brdo, naselja u općini Vogošća, Semizovac, Svrake, Jošanica, Vraca, Švrakino selo, Sedrenik, Grdonj, Zmajevac, Kromolj, Poljine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.