SARAJEVO

Omerinović uručila invalidska kolica Domu zdravlja Hadžići

Švedska dijaspora pomaže invalide

A. TUNOVIĆ

19.8.2014

 

Udruženja bh. dijaspore iz Orebra koja okupljaju građane svih nacionalnosti, već godinama pomažu svojoj BiH, šaljući različite vrste pomoći.

Sama pomaže

Neki od njih se odlučuju i da samostalno pomognu. To je napravila i Emina Omerinović, rodom iz Jajca, koja već 20 godina živi u Orebru. Ona je već neko vrijeme veza za pomoć RVI i civilnim žrtvama rata te drugim invalidnim osobama.  

Emina je u saradnji sa Šveđankom Evom Sund, inače direktoricom švedske firme za proizvodnju ortopedskih i invalidskih pomagala, i uz pomoć prijatelja iz Orebra i Sarajeva, jučer uručila troje invalidskih kolica Domu zdravlja Hadžići.

 

15.000 KM vrijedna donacija

 

- Donaciju vrijednu oko 15.000 KM poslala je gospođa Sund, veliki humanitarac. Do sada je za BiH poslala više od 1.000 kolica i drugih pomagala za invalide. Tu sam da omogućim da pomoć stigne u prave ruke, jer smo, nažalost, imali negativno iskustvo s preprodavačima - kazala je Omerinović.

Buduća saradnja

Jedna kolica za paraplegičare i dvoje za invalide primio je direktor hadžićkog Doma zdravlja doktor Fikret Junuz, izražavajući veliko zadovoljstvo i nadu za buduću saradnju.

Velika pomoć


Veliku pomoć u realizaciji akcije Emini su pružili prijatelji iz Hadžića Dževada i Jasmin Tukić, a u distribuciji kolica učestvovao je dobitnik Zlatnog ljiljana Zaim Vejzagić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.