SARAJEVO

Nisu dobili još ni fening!

Nakon što je Vlada "Parku" dala "vruć krompir"

J. GAZIJA

28.10.2014

Vlada KS s Muhamedom Kozadrom (SDA) na čelu, nakon što je prije mjesec zadužila Upravu "Parka" da preuzme poslove održavanja javne rasvjete, do sada nije uplatila nijedan fening na račun ovog preduzeća!

Nije vlasništvo

Naime, kako nam je kazao Safet Baltić, direktor "Parka", tačno prije mjesec po zaključku Vlade KS dobili su u nadležnost održavanje javne rasvjete, a prvi problemi vidljivi su već sada, tvrdeći kako im je dat "vruć krompir" u ruke.

- Na terenu imamo raznih malverzacija, počevši od toga da na jednoj lokaciji samo što popravimo rasvjetu, već sutradan ona ne radi. Nekom je u interesu da to bude tako. Do sada smo potrošili oko 30.000 KM samo za materijal i ne pada mi na pamet da više popravljamo, jer nismo dobili ni marku od ministra Kozadre. Nije javna rasvjeta u vlasništvu "Parka" - kaže Baltić.

Iako nisu tražili da održavaju javnu rasvjetu, Vlada KS dala im je to, međutim, Baltić ističe da bi vrlo rado ovaj posao sada ustupio nekom drugom.

Troše gorivo

- Nama na račun ništa nije uplaćeno, a gdje je utrošeno gorivo, amortizacija vozila, radnici koji 24 sata rade na terenu, ko će to sve da plati. Koliko para, toliko muzike. Svalili su posao na nas, pa građani sada nas krive. Mi se zaista trudimo koliko je moguće da popravimo, ali je nemoguće da se sve prebaci na nas - ističe Baltić.

Hoće li preuzeti odgovornost

Iako je i dalje veliki broj gradskih ulica, saobraćajnica i šetališta u noćnim satima neosvijetljen, ostaje jedino nada građana da će nadležni u Vladi KS preuzeti dio odgovornosti. Da ne bi koračali po mraku u strahu.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.