SARAJEVO

Manuel Vila Motillo "Počasni građanin Grada Sarajeva"

Političar i doskorašnji uposlenik Skupštine Grada Barcelone

Fena

29.10.2014

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva donijeli su odluku da se titula  "Počasni građanin Grada Sarajeva" dodijeli Manuelu Vila Motillou.

Motillo je političar i doskorašnji uposlenik Skupštine Grada Barcelone, koji se od prvih dana agresije na Sarajevo i BiH uključio u konkretnoj pomoći, moralnoj i materijalnoj.

U nastavku sjednice vijećnici su Nedžada Ajnadžića razriješili dužnosti člana Odbora za lokalni biznis i turizam, a za novog člana ovog odbora imenovali Emira Muminovića.

Pred vijećnicima će se danas naći i Izvještaj o izvršenju budžeta Grada Sarajeva, njegovim izmjenama i dopunama, kao i Informacija o Dokumentu okvirnog budžeta Grada Sarajeva za 2015.-2017.godinu.

Također je i nekoliko prijedloga o sufinansiranju kulturnih manifestacija od značaja za Grad Sarajevo, a to je MESS 2014., Jazz Fest Sarajevo, Sarajevski dani poezije, Balet fest i druge.

Vijećnici će imati priliku informirati se i o saradnji i odnosima organa Grada Sarajeva s vjerskim zajednicama i crkvama te mogućim modelima saradnje s gradskim općinama radi kreiranja povoljnijeg ambijenta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.