SARAJEVO

Sumnja se da je revizorski izvještaj Veterinarske stanice KS namješten!?

Bivši i sadašnji direktori naručili čak četiri kontrole

K. KEŠMER

1.11.2014

Vlada KS, ali i radnici Veterinarske stanice KS sumnjaju da su bivši i sadašnji direktori namjestili revizorski izvještaj o poslovanju da bi prikrili nezakonitosti, saznaje „Dnevni avaz"!

Gdje su pare

Izvor blizak Upravi kazao nam je da izvještaj po kojem je ovo preduzeće u dugovima koji premašuju 600.000 KM, vjerovatno, ne prikazuje pravo stanje.

- Bivši direktor Jasmin Kazazović i sadašnji Senad Arnautović, obojica iz NSRzB-a, naručivali su četiri revizorske kontrole, koje su ukupno platili 40.000 KM. To je sumnjivo, jer se time, vjerovatno, želi nešto prikriti - tvrdi ovaj član Uprave preduzeća.

621.148 KM navodni dug preduzeća

Ove navode potvrdio nam je i ministar privrede KS Emir Hrenovica, koji je kazao da je Vlada zbog toga i naložila budžetskoj inspekciji da pregleda stanje u Veterinarskoj stanici.

- I Vladi je sumnjivo da su rađena četiri izvještaja za isti period, pa se zbog toga inspekcija šalje da uradi taj posao, da bi se tačno vidjelo gdje pare idu i kako se raspoređuju - kazao nam je Hrenovica.

stan-faks

Faksimil izvještaja

Upravo je svojom katastrofalnom politikom duo NSRzB-a Kazazović - Arnautović ovo preduzeće zavio u crno. Radnicima nije isplaćeno šest plaća, isto toliko toplih obroka, Mikrobiološki laboratorij izgubio je više od 70 posto poslova...

Prema izjavama radnika, u preduzeću je zavladala stahovlada, a svako ko nije bio na strani njih dvojice, raspoređen je na poslove koji su ispod njihove kvalifikacije.

Stambeni fond

Prema izvještaju koji je dostavljen Vladi, napravljeni su dugovi od 621.148 KM, a posebno je zanimljiva stavka koja se odnosi na dug prema Stambenom fondu od 17.640 KM. Kako je pojašnjeno u izvještaju, radi se o dugu za kupovinu stana sadašnjem v. d. direktora Senadu Arnautoviću.

Radnici i dalje u štrajku

Radnici Veterinarske stanice već šesti dan nalaze se u generalnom štrajku. Oni su od Vlade zahtijevali da pokrene proceduru smjene Uprave, za koju smatraju da će ovo preduzeće uništiti, te da im se isplati šest zaostalih plaća i toplih obroka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.