SARAJEVO

Bacaju nam prašinu u oči

Mještani Nahoreva ogorčeni zbog sporosti

A. JAMAKOVIĆ

1.11.2014

Nezadovoljstvo zbog sporosti izgradnje vodovoda za Nahorevo mještani su iskazali i na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Centar. Jedan od predstavnika mještana Fikret Čolić iz Udruženja "Izvor života i zdravlja" kazao je da je razočaran što nadležni u Općini još nisu poslali zahtjeve za saglasnosti komunalnih preduzeća.

Glavni projekt

- Takvo ponašanje je bacanje prašine u oči i krajnje je vrijeme da se prestane s ovakvom praksom. Niko ne može da nas razumije, ide zima, a i dalje smo bez vode. Čuli smo da je tek prije sedam dana dostavljen zahtjev za izradu projekta. Sve se može, samo treba raditi - rekao je Čolić.

Nakon komunalnih saglasnosti, odobrenje za građenje treba izdati Gradska uprava

Iz nadležne općinske službe nakon toga "ponovo su ponovili" da se saglasnosti komunalnih preduzeća mogu tražiti samo kada bude završen glavni projekt.

- Narednog mjeseca očekujem da će biti završen glavni projekt koji radi Institut za hidrotehniku Građevinskog fakulteta. Nakon komunalnih saglasnosti, odobrenje za građenje treba izdati Gradska uprava - kazala je Alma Sadović iz Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove.

Usvojili zahtjev

Vijeće je na kraju usvojilo zahtjev koji će biti upućen Vladi KS da bi po hitnoj proceduri proglasila javnim dobrom trasu na kojoj će biti izgrađen vodovod. Načelnik Dževad Bećirević (SDP) kazao je da je otprilike 60 posto posla završeno te da očekuje da bi gradnja vodovoda trebala početi na proljeće.

 

 

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.